Història

Una mica d'història

Vine a fer amb nosaltres un recorregut pel Sant Jordi Club, un espai excepcional, de gran bellesa arquitectònica, que durant els seus anys d’història ha estat escenari d’esdeveniments únics. No et perdis com es va construir, ni deixis de veure les fotos dels esdeveniments que formen part d’aquesta història i  que fan d’aquest recinte el lloc a Barcelona “On tot és possible”.

Construcció

El Sant Jordi Club, dissenyat per l’arquitecte japonès Arata Isozaki com a sala annexa del Palau Sant Jordi, es va construir amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 a la muntanya de Montjuïc, formant la denominada Anella Olímpica juntament amb l’Estadi Olímpic Lluís Companys, l’Esplanada Olímpica i el Palau Sant Jordi.

Inauguració

Inaugurat oficialment el 21 de setembre de 1990, el conjunt del Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club han estats considerat des de la seva construcció una autèntica joia arquitectònica que destaca pel seu disseny espectacular i per les seves prestacions tecnològiques.

Durant els 3 dies posteriors a la seva inauguració, es van organitzar unes jornades de portes obertes a les que s’hi van apropar més de 270.000 ciutadans que van voler veure d’aprop el Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club. Però des de setembre de 1990 fins a l’estiu del 1992, quan van començar els Jocs Olímpics, es va registrar un gran volum d’activitat, acollint a més de 1.335.000 espectadors que van veure com aquesta instal·lació multi funcional es modelava per acollir esdeveniments tan diferents entre sí com els concerts dels principals artistes del moment fins a esdeveniments esportius únics.

Jocs Olímpics – Barcelona 1992


Una vegada començats els Jocs Olímpics, el Palau Sant Jordi va ser el principal pavelló cobert i va acollir la competició de gimnàstica artística masculina i femenina així com les finals d’handbol masculí i femení, els quarts de final, semifinals i finals de voleibol masculí i les semifinals i final del femení. Igualment, també va ser seu dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92, acollint les competicions de tennis taula i voleibol.

Després dels Jocs Olímpics

El repte era el de mantenir-se com una instal·lació de referència un cop passats els Jocs Olímpics, un repte que ha complert amb escreix. El seu posicionament a nivell internacional es manté gràcies a la celebració de competicions esportives de primer nivell i a les gires dels millors artistes a nivell nacional i internacional, a més dels family shows més espectaculars i a l’activitat empresarial que també es porta a terme.

Aforament

Té un aforament màxim de 4.620 espectadors.

Campionats Mundials

En els últims temps, el Palau Sant Jordi ha acollit, entre d’altres, el Campionat Mundial d’Atletisme Indoor 1995, la fase final de l’Eurobasket 1997, dues Final Four de l’Eurolliga de Bàsquet (1998 i 2011), dues finals de la Copa Davis de Tennis (2000 i 2009), dos campionats del Món de Natació (2003 i 2013) i diversos partits amistosos de l’NBA, a més del recentment disputat Mundial de Bàsquet 2014.

Concerts


També han actuat al Sant Jordi Club artistes de talla internacional com Jamie Cullum, Juanes, Back Street Boys, Lenny Kravitz, Ricky Martin, Mumford & Sons, Franz Ferdinand i One Republic; i de nivell nacional com Pablo Alborán, Melendi, Malú, Dani Martin, Maldita Nerea i Abraham Mateo

Tots aquests esdeveniments, i els milions d’espectadors que hi han passat des de 1990, fan del Sant Jordi Club, el lloc de Barcelona “on tot és possible”.